Róża Wigeland poznała świat restauracji, barów i pubów od podszewki. W branży pracuje wiele lat i wiele możemy się od niej nauczyć m. in. z książki „Gastronautka”. Nie jest to bynajmniej poradnik czy antyporadnik, ale powieść. W wywiadzie z Magdaleną Pomorską z Wirtualnej Polski zdradza wiele sekretów.

 

„Kucharze z nałogiem, leniwe kelnerki i restauratorzy z wężem w kieszeni – często właśnie tak klienci opisują ciemne kulisy gastronomii. Wiele w tym prawdy, ale Róża Wigeland pokazuje, że to tylko mały wyimek. Zdaniem autorki książki „Gastronautka”, która przeszła przez niemalże wszystkie szczeble gastronomicznej drabiny, Magda Gessler rzucająca talerzami w popularnym programie to cukierkowa wersja rzeczywistości. Mnóstwo grzeszków popełniają też sami klienci. Co skrywa przed nami świat restauracji i barów?”

 

Wywiad przeczytacie na magazyn.wp.pl